106. Australian Open

Minden fontos tudnivaló az év első Major tornájáról

2018. január 13. - Gyarmati Márió

Visszatérő bajnokokkal, 11 milliárd forintos összdíjazással, és izgalmas főtáblával kezdődik a szezon első Major tornája. Mivel a favoritok közül egyedül Federer egészséges, ezért érdekes lesz figyelni, hogy mely játékosok tudják majd kihasználni a kínálkozó lehetőséget.

Tovább

Elkészült az Australian Open sorsolása

Elkészült a 106. Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság férfi egyes versenyének a sorsolása, aminek Federer és Nadal egészen biztosan örül, ugyanis mind a ketten könnyű negyedet kaptak, viszont Zverev és Thiem már annál kevésbé, mert nekik a legrosszabb forgatókönyv jutott. A visszatérő Djokovic és Wawrinka is a címvédő ágára került, de külön negyedbe, így legkorábban csak a második héten találkozhatnak majd. Fucsovics Marci első körös ellenfele Radu Albot lesz, akivel szemben pozitív a mérlege, így jó esélyei vannak a továbbjutásra.

 

Tovább

Rafa Nadal 2017-es szezonja képekben

A salakkirály visszatérése

Tavaly az egész szezont átívelő sérülés nehezítette Nadal helyzetét, aki a nehézségek ellenére ismét képes volt felülkerekedni önmagán, aminek egy páratlanul sikeres szezon lett az eredménye, amit a világelsőség megszerzésével koronázott meg. Ennek a rendkívüli teljesítménynek a kapcsán következzék 17 kép a salakkirályról, ami végig kíséri őt az újrakezdéstől egészen a trón elfoglalásáig.

Tovább

Roger Federer 2017-es szezonja képekben

Képek egy reneszánsz ember albumából

Egy évvel ezelőtt csak a bizonytalanság lengte körül a svájci karrierjét, most pedig 36 évesen ismét a csúcson van. A rekorder bajnok az idei szezonban pályafutása talán legmélyebb pontjáról jött vissza és mutatta meg ismét, hogy még mindig képes a megújulásra. Ennek kapcsán következzék 17 kép egy reneszánsz ember albumából, mely karrierje egyik legemlékezetesebb szezonját foglalja össze.

Tovább

A 2017-es szezon összefoglalója a top 10 szemszögéből

Izgalmas és meglepetésekkel teli éven vagyunk túl, mely Federer és Nadal dominanciáját hozta, de a két klasszis mellett a feltörekvő titánok is jól teljesítettek. Zverev és Thiem az idei évben ismét bizonyította, hogy továbbra is ők számítanak a generációváltás két vezéregyéniségének. Az év vége alkalmából a 2017-es szezon összefoglalója következik, melyben górcső alá vettem a top 10-es játékosok idei teljesítményét.

 

Tovább

Grigor Dimitrov: Elérkezett az áttörés ideje?

Vajon beváltja-e valaha a hozzá fűzött reményeket?

Vajon a bolgár számára 2017 csak a fellángolás éve volt, melynek során kihozta magából a maximumot, vagy az áttörésé, ami innentől kezdve elindítja őt felfelé, amiből akár Major győzelem is lehet? Ennek próbáltam utána járni, miközben az ATP Tour-on eltöltött eddigi öt évét is górcső alá vettem.

 

Tovább

Federer átlépte a 110 milliós kereseti határt

Roger Federer a londoni világbajnokságon keresett 764,000 dollárral elsőként lépte át a teniszezők közül a 110 milliós kereseti határt. Ennek alkalmából összeállítottam a legtöbb pénzdíjat kereső férfi játékosok örökranglistáját, melynek kapcsán készültem néhány érdekességgel is.

 

Tovább

A 2017-es világranglista végeredménye

Rafael Nadal és Roger Federer zárja a világranglista első két helyén az évet, ami legutóbb 2010-ben fordult elő. A friss világbajnok Grigor Dimitrov feljött a két klasszis mögé a harmadik helyre. Magyarország első számú teniszezője, Fucsovics Márton a 85. pozícióban inthet búcsút ennek a páratlanul sikeres szezonnak.

 

Tovább

Dimitrov az új világbajnok

Grigor Dimitrov óriási győzelmet aratott David Goffin felett a londoni világbajnokság döntőjében. A bolgár játékos 2 óra 29 percnyi játékot követően 7-5, 4-6, 6-3-ra győzte le belga ellenfelét. Dimitrov mostani sikerével karrierje legjelentősebb győzelmét zsebelte be.

 

Tovább