Áprilisi mérföldkövek

2018. április 16. - Gyarmati Márió

Federer és Nadal újabb mérföldkövet ért el a világranglistán.

 

Tovább

Ranglista analízis a salakszezon kezdetén

A világranglistát 100 ponttal vezető Nadal-ra a következő két hónap során 4680 megvédendő pont vár, míg a tavaly vele konkuráló Thiem-re 2070. Wawrinka-t már csak a salakon szerzett egységek tartják a ranglistán, Djokovic-ot pedig a top 50-ben.

 

Tovább

A salakos tornák nevezési listái

A holnap kezdődő Monte-Carlo-i tornával kezdetét veszi a 2018-as európai salakpályás szezon, melynek kapcsán összeállítottam a top 20-as játékosok salakos versenynaptárát.

Tovább

Kezdődik a salakszezon!

Sorsoltak Monte-Carloban

Elkészült a szezon első salakos Masters versenyének a sorsolása, melyen a sérülésből két hónap után visszatérő Nadal könnyű ágat kapott. Annak ellenére, hogy a spanyolt az elmúlt fél év során térd és csípő problémák hátráltatták, ő a torna első számú esélyese.

 

Tovább

Floridai összegzés

Minden várakozást felülmúlt a keménypályás időszakot lezáró Miami Open, melyet Isner nyert meg, és ami főként a feltörekvő titánokról szólt, de mivel a végjátékra most sem értek oda, generációváltásról aligha beszélhetünk.

 

Tovább

Nadal ismét világelső

A világranglista állása Miami után

Megérkezett a Miami Open után frissen kiadott világranglista. Federer az első körös vereség miatt elveszítette a világelsőséget, amit ezáltal újra Nadal birtokol. A tornagyőztes Isner négy év után került be ismét a top 10-be, míg a feltörekvő titánok közül a legjobban teljesítő Chung először a top 20-ba.

Tovább

Vereség a győzelem kapujában

Federer Indian Wellsben három mérkőzéslabdáról veszített, ami azonban nem most fordult vele először, ráadásul a nagy négyes többi tagjával is már megesett néhányszor, ezért ennek kapcsán összegyűjtöttem azokat a mérkőzéseket, melyekre egyikőjük sem szívesen emlékszik.

Tovább