Domináns páros győzelem a második napon

Magyarország - Oroszország: 2-1

2017. szeptember 18. - Gyarmati Márió

A második játéknapon a párosok mérkőzésével folytatódott a Magyarország – Oroszország Davis Kupa rangadó, melyen Balázs Attila és Fucsovics Márton domináns győzelmet aratva, 2-1-es összetettbeli vezetésre tettek szert.

2017007701.jpg

Fotó: facebook.com/DavisCupTennis

Az első nap egyéni mérkőzéseit követően a második játéknapon a párosok mérkőzésével folytatódott a magyar - orosz rangadó. Az oroszok időközben változtattak a felálláson és a Khachanov - Rublev páros helyett a Kravchuk – Medvedev  duót küldték harcba a magyarok ellen. Várható volt tőlük ez a taktikai húzás, főként az első nap eseményeit követően, amikoris Fucsovics óriási küzdelemben legyőzte Rublev-et, Balázs pedig a sérüléséig szorongatta Khachanov-ot.

A magyar páros egy könnyed szerva game-mel kezdte a mérkőzést, ami után egyből break-elni is tudtak. Ezt követően, breaklabdát hárítva hozták az adogatásukat, megerősítve ezzel a megszerzett előnyt, aminek köszönhetően nagyon hamar 3-0-ás vezetésre tettek szert. A rozsdás kezdés után az oroszok is jobban figyeltek, így egy könnyű adogatójátékkal ők is feliratkoztak az eredményjelzőre. Ezt követően sikerült Marci adogatását elvenniük, ami után egy pontot veszítve kiegyenlítettek. Fucsovics is rozsdásan kezdett, nem találta a ritmust, ami a pénteki három és fél órás rangadó után érthető is volt. Attila viszont nagyon egyben volt, így Marcit egyengetve erős párost alkottak. Attila 3-3 után ismét egy remek szervajátékkal rukkolt elő, aminek köszönhetően elkerülte a magyar csapat az újabb break-et. Az orosz páros ezt követően semmire hozta a szerváját, majd 6-6-os állásig fej-fej mellett haladva jutottak el a tie-break-ig. Marci továbbra sem találta a ritmust, míg Attila nagyon elemében volt, neki köszönhetően jutott el a páros a rövidítésig. A tie-break elején Marciék hamar break előnybe kerültek, de egy hiba miatt azonnal el is veszítették a vezetést. 3-2-es állásnál következett az újabb mini-break, amit már végig vittek a rövidítésben, behúzva ezzel 48 percnyi játék után az első szettet. Medvedev-nek a rövidítés során egyszer sem jött be az első szervája, miközben a magyar páros Balázs Attila vezetésével összehangolt játékot mutatott be.

A második szett elején mindkét féltől könnyed szerva game-ek jöttek. Az első négy játék során a magyarok adogatóként két pontot, míg az oroszok csak egyet veszítettek el. 2-2-es állásnál, az ötödik játékban Medvedev három kettős hibát is ütött, de ennek ellenére, ha nehezen is, breaklabdáról fordítani tudtak, megőrizve ezzel az adogatásukat. Attila továbbra is remekelt, ami a magyar duó versenyben maradását garantálta. 4-4-nél következett a második szettet eldöntő fordulat, ugyanis Fucsovicsék semmire vették el Medvedev-ék adogatását, majd ezután Attila egy love game-mel lezárva a szettet, 2-0-ás előnyre tettek szert. A második szett vége felé Marci végre átlendült a holtponton, aminek köszönhetően ő is felvette a ritmust, ami után már tőle is többször jöttek a jó megoldások. A magyar páros 82 percnyi játék után Attila hibátlan teniszének köszönhetően 7-6, 6-4-re vezetett.

A harmadik szett elején az oroszok kezdték az adogatást. A Fucsovics – Balázs páros továbbra is hatékonyan játszott fogadóként, így egyből két pontot is szerzett, de a szett eleji break végül nem jött össze, mert Medvedev-ék igyekeztek lezárni a game-t, ami sikerült is. Attila továbbra is nagyon stabilan adogatott, így az oroszok nem tudtak breaklabdához jutni. 4-4-ig elég simán jutottak el, Balázsék négy pontot, míg az oroszok 3 pontot veszítettek el adogatóként. A kilencedik játékban, a szett során először sikerült őket Fucsovicséknak megszorongatni, aminek egy break lehetőség lett a jutalma, de az oroszok a nagy szerváknak köszönhetően megfordították a game-t és ezzel továbbra is megőrizték az esélyeiket. Marci ezt követően semmire hozva az adogatását, így 5-5-re egyenlített ki. Továbbra sem született break, így következett ismét a rövidítés. Balázsék azonnal megszerezték a mini break-et, amivel 3-0-ra húztak el. Ezután az oroszoknak is sikerült pontot nyerni, de utána a magyar páros ismét három labdamenetet húzott be zsinórban, így viszonylag gyorsan, öt mérkőzéslabdához jutottak. A találkozó végül 7-4-nél ért véget, így a Balázs – Fucsovics páros az összehangolt játéknak és Attila klasszisának köszönhetően három szettes, domináns győzelmet aratott.

A bejegyzés trackback címe:

https://teniszhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2512871384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.